Een goede toekomst voor ons cultureel erfgoed.
vervolg 02

Nieuwsitems

VEEL BELANGSTELLING VOOR NIEUWE OPLEIDING PROFESSIONAL RESTAURATIE

(14 juni 2017)  Er kwamen dinsdag 13 juni maar liefst zo’n dertig belangstellenden af op de informatieavond bij ROC Friese Poort in Drachten over de nieuwe mbo-opleiding Professional Restauratie. Zowel de Friese Poort als mede-initiatiefnemers ROP Noord-Nederland en de Vereniging Restauratie Noord toonden zich enthousiast over zoveel aandacht voor de nieuwe opleiding. Bij voldoende deelname zal deze in september ook in Drachten van start kunnen gaan.

Tot nu toe werd de opleiding Professional Restauratie slechts in Den Bosch en Rijssen aangeboden. De leden van de VRN hebben veel belangstelling voor deze opleiding voor hun werknemers, maar de afstand naar beide locaties werd als bezwaar gezien. Daarom is er na intensief overleg met de Friese Poort en ROP Noord-Nederland de mogelijkheid gecreëerd om de opleiding ook in Drachten aan te bieden. Ook hebben de inititiefnemers e.e.a. afgestemd met ROC van Twente die de opleiding in Rijssen aanbiedt.
Veel restauratiebedrijven zijn bezig zich te onderscheiden door zich te laten certificeren. Kwaliteit en ontwikkeling van de medewerkers zijn hierbij van groot belang en deze opleiding past hier perfect in.

info drachten 2017 02

De tweejarige mbo-opleiding Professional Restauratie is ontwikkeld door het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen. De opleiding is niet alleen bedoeld voor medewerkers van restauratiebedrijven, ook voor mensen die bij architectenbureaus, monumentenwachten of bij de overheid werken.
De opleiding omvat zowel theorie als praktijk waarbij de deelnemers een middag of avond per week lessen aan de Friese Poort volgen. Professional Restauratie is de opvolger van de oude kaderopleiding op niveau 4, zoals die tot voor kort bestond.

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Koos Schieving van ROP Noord-Nederland. Zijn telefoonnummer is (06) 5141 7820. U kunt hem mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met ROC Friese Poort via (0512) 76 77 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's: Boris Stokman