Een goede toekomst voor ons cultureel erfgoed.
vervolg 02

Nieuwsitems

WORKSHOPS RESTAUREREN MONUMENTEN MET BEVINGSSCHADE

In het Groninger aardbevingsgebied zullen de komende jaren tal van monumenten aangepakt moeten worden. Tegelijkertijd is de restauratiebranche op grote schaal oudere vakmensen aan het verliezen, waardoor kennis en ervaring verloren dreigen te gaan met alle gevolgen van dien voor de kwaliteit van de monumenten. ROC Friese Poort heeft in samenwerking met EPI-kenniscentrum, ROP Noord-Nederland en Vereniging Restauratie Noord een serie workshops ontwikkeld om de kennis en kunde op het gebied van restaureren van monumenten met bevingsschade te verhogen.

De workshops zijn voor alle vakmensen en specialisten uit de restauratie- en bouwbranche en zijn uitdrukkelijk ook bedoeld voor uitvoerende medewerkers.
De hele serie van zes workshops kost voor medewerkers bedrijven en instellingen € 375. Leden van maatschappelijke en belangenorganisaties betalen € 250, studenten € 125. (Kosten onder voorbehoud.)

  • 2 april 2019   Workshop Praktijkvoorbeelden restauratievakmanschap
  • 16 april 2019   Workshop Houtverwerking en toepassing in de restauratie
  • 24 april 2019   Workshop Historische dakbedekkingen en goten
  • 14 mei 2019   Workshop Historisch metselwerk en voegwerk
  • 21 mei 2019   Workshop Historisch glas
  • 28 mei 2019   Workshop Bouwfysica en restauratie

De workshops worden van 19.30 tot 21.30 uur gehouden op wisselende locaties in de regio Groningen. De groepsgrootte is maximaal zestien deelnemers (vol = vol).

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de site www.epi-kenniscentrum.org.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (050) 79 99 910.