Een goede toekomst voor ons cultureel erfgoed.
vervolg 02

Nieuwsitems

VRN OP RESTAURATIEFAIR 2019 OP 30 JUNI IN HENGELO

Dit jaar organiseert Stichting RIBO op zondag 30 juni de traditionele Restauratiefair op haar thuisbasis Erve Woldhuis bij Hengelo (O). Ook dit jaar zal de Vereniging Restauratie Noord op de Erfgoedfair aanwezig zijn.

Al een groot aantal jaren bewijst de Erfgoedfair een prima instrument te zijn om een breed publiek kennis te laten maken het restauratievak en de laatste ontwikkelingen op het gebied van restauraties.
Er hebben zich inmiddels zo'n veertig restauratiebedrijven en twintig organisaties en instellingen op het gebied van cultuur en erfgoed aangemeld om acte de présence te geven op de Restauratiefair. Belangrijke doelstelling van de beurs is om meer jongeren te interesseren voor het restauratievak. Een bezoek aan Hengelo is dan ook een mooie gelegenheid om kennis te komen maken met het restauratievak en de opleidingen. Andere standhouders kunnen de bezoekers alles vertellen over herbestemming, transformatiemogelijkheden en duurzame monumentenzorg. Vereniging Restauratie Noord is uiteraard ook deze keer weer de Restauratiefair aanwezig. Hetzelfde geldt voor Stichting Certificering Restauratie.

De Restauratiefair wordt gehouden op het terrein van het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht van Stichting RIBO. Het is gehuisvest op Erve Woldhuis, een historisch erf op Landgoed Twickel. Het adres is Haarweg 3, 7555 PC Hengelo. Op Erve Woldhuis beschikt RIBO over een groot depot historisch bouwmateriaal dat tijdens de fair open is voor bezoekers.

Zie voor meer informatie de flyer Restauratiefair 2019. Voor meer inhoudelijke informatie kunt u kijken op terecht op de speciale pagina van de RIBO-website.

 Op de foto beelden van de Restauratiefair 2017 (foto: Boris Stokman)